Filmoverzicht


Dinsdag 3 maart 2015 om 20:00 uur
A Most Wanted Man

Een Tsjetsjeense moslim vlucht illegaal naar Hamburg. Al snel komen de autoriteiten achter zijn aanwezigheid en ze zijn vastbesloten uit te zoeken wie de man is. Wanneer de idealistische advocate Annabel Richter lucht krijgt van het verhaal zet ze alles op alles om de Tsjetsjeen te beschermen. Ze krijgt echter tegenwerking uit onverwachte hoek.    ... lees verder

 
Dinsdag 10 maart 2015 om 20:00 uur
In Order of Disappearance

Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een rustig leven in het winterparadijs Beitostølen. Aan de zorgeloosheid komt echter abrupt een einde wanneer zijn zoon vermoord wordt om een misdaad die hij niet heeft begaan. Nils is uit op wraak en belandt zo in de wereld van de drugsmaffia.

Hij is op twee punten in het voordeel: hij heeft toegang tot zware machines en is... lees verder

 
Dinsdag 17 maart 2015 om 20:00 uur
Marie Heurtin

Frankrijk, eind 19e eeuw. Wanneer Marie door haar ouders bij het Larnay Instituut wordt ondergebracht, weten de zusters geen raad met haar. Marie is namelijk zowel doof als blind. Zuster Marguerite is vastbesloten om de onaangepaste Marie te leren communiceren.

Terwijl Marie's belevingswereld langzaamaan groter wordt, gevuld met men... lees verder

 
Dinsdag 24 maart 2015 om 20:00 uur
Jimmy’s Hall

De Ierse activist Jimmy Gralton strijdt in de jaren '30 van de twintigste eeuw voor de vrijheid van meningsuiting. Gralton bouwt op het Ierse platteland een cultuurhuis waar mensen samen komen om te leren, te debatteren, te lezen en te dromen, maar vooral om te dansen en plezier te hebben. Dit alles tot afschuw van de katholieke kerk.  


lees verder
 
Filmarchief